Manifest op maandag – Jan Geurtz

manifest

Met dank aan een wijsheid raad ik jullie deze uitzending van De Verwondering aan. Jan Geurtz, schrijver van spirituele boeken, is in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid uitgenodigd in het programma. Geurtz laat een tegengeluid horen. Hij kwam namelijk tot het inzicht dat eenzaamheid een gunstige omstandigheid is voor spirituele ontwikkeling. De definitie van Geurtz voor spirituele ontwikkeling is; tegen jezelf aanlopen en daar dan ok mee zijn.

Heb je niet 25 minuten de tijd om de hele uitzending te bekijken? Aan het einde van het programma geeft hij een zegening aan de kijker:

Je hoeft niks te doen om goed te zijn. Fundamentele goedheid is al deel van ons. Het enige wat we moeten leren is dat we er niet voor weg lopen omdat we denken dat we waardeloos, slap en stom zijn. En die gevoelens van waardeloosheid mogen we hebben. Dat mag je af en toe voelen. Maak je er niet druk om. Het gaat vanzelf voorbij. En daarachter ontdek je, als je in staat bent om je te ontspannen in de buien van waardeloosheid, een ruimte. Een ruimte vol liefde. Dat je goed bent zoals je bent.

Bekijk de hele aflevering hier.