Inloopspreekuur

Een reorganisatie, andere visie, nieuwe leidinggevende of structuurverandering, als bedrijf is er elke dag wel iets nieuws te beleven. Iets wat impact kan hebben op de medewerkers. Onzekerheid en onrust beïnvloeden de sfeer binnen het team. Een gesprekspartner buiten de organisatie kan een helpende hand bieden. Kijkopeigenwijsheid faciliteert het inloopspreekuur. Laagdrempelige coaching voor medewerkers die tegen een probleem aanlopen en behoefte hebben aan een onafhankelijke luisteraar. Een uur uitchecken van het werk om stil te staan bij het dilemma of de vraag.

 

Voor wie?

Voor medewerkers die een afgebakende vraag hebben met betrekking tot het werk of de organisatie. Die bereid zijn om te ontwikkelen, te reflecteren en verantwoordelijkheid te nemen.

 

Hoe?

We beginnen met een vrijblijvend telefoongesprek met als doel om de huidige situatie te bespreken en om te inventariseren of het inloopspreekuur een passende vorm is voor jullie organisatie. Vervolgens ontvangen jullie een voorstel met de bijbehorende investering. Bij wederzijds akkoord kunnen medewerkers zich inschrijven. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden komt Kijkopeigenwijsheid met 1 of meerdere coaches.


Contact opnemen? Klik hier!