Coaching voor trainees

De toekomstige managers, de paradepaardjes, de verwachtingen van een trainee zijn vaak torenhoog. Zowel vanuit de organisatie als vanuit de trainee zelf. Om deze specifieke groep tijdens het traineeship tot bloei te laten komen is persoonlijke ontwikkeling onvermijdelijk. Coaching kan een krachtig middel zijn om die bloei te faciliteren.

De generatie die nu als trainee starten is generatie Y. Ook wel omschreven als authentiek, maatschappelijk betrokken en veelzijdig, maar ook veeleisend, snel verveeld en besluiteloos. Wat deze groep meer nodig heeft dan andere doelgroepen is het bijdragen aan een betekenisvol doel, het continu worden uitgedaagd, gezien worden en verder de transformatie maken van het goed doen voor anderen (bevestiging krijgen) naar zelfsturend worden en eigenaarschap nemen over hun eigen keuzes en leven.

Kijkopeigenwijsheid zet coaching en intervisie technieken in die goed aansluiten bij bovenstaande behoeften. Wij werken vanuit de Positieve Psychologie en Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken). De aandacht gaat uit naar het versterken van kwaliteiten, waarden en passies die de kern van de persoon verder naar boven haalt en oude vastgeroeste patronen inzichtelijk maakt en verder loslaat. Omdat wij ook geloven in ervaringsgericht leren, werken wij ook veel met interventies (gericht op het lichaam, opstellingen in de ruimte) die zeker bij intelligente professionals een versneld lerend effect hebben.

 

Voor wie?

Voor organisaties die een 1 of 2 jarig traineeship organiseren, waarbij persoonlijke ontwikkeling een belangrijke pijler is.

 

Hoe?

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarbij we inventariseren welke rol Kijkopeigenwijsheid tijdens jullie traineeship kan faciliteren. Samen onderzoeken we welke vormen van begeleiding voor de trainees passend is, met het vooraf gestelde doel in ons achterhoofd. Daarop volgend ontvangen jullie een voorstel met de bijbehorende investering.


Contact opnemen? Klik hier!